UM:n puolisopäivä 30.8.2018

Ministeriö järjesti perinteisen puolisopäivän 30.8. Ritarikatusalissa. Tilaisuuteen oli kokoontunut 30 puolisoa, joista osalla oli myös osuutensa ohjelmassa.

Tiiviin päiväohjelman aloitti henkilöstöjohtaja Pirjo Tulokas esittelemällä ministeriön tämän hetken tärkeimmät tavoitteet puolisojen aseman parantamiseksi.

Aamupäivän paneelin aloitti ULPU:n puheenjohtaja, Hilkka Heimonen, joka kertasi lyhyesti Ulkoministeriön puolisoyhdistys ULPU ry:n historiaa, sekä esitteli ULPU:n ajankohtaiset tavoitteet. Puheenvuoron aikana esitettiin runsaasti kommentteja ja jatkokysymyksiä.

Hallintojohtaja Ari Rouhe jatkoi tästä lyhyesti. Hänen jälkeensä lakimies Tuomo Yliluoma esitteli ministeriön uuden matkavakuutuksen, joka koskee myös puolisoita, kun matkan (muuton ulkomaille) odotetaan kestävän vähintään 3kk. Siihen kannattaa tutustua virkamiehen kanssa, varsinkin jos on, tai on lähdössä, ulkomaan postille.

Kiinteistöpäällikkö Kirsi Onikki kertoi residenssien ja lähetystöjen sisustamisesta, koristamisesta ja taidehankinnoista. Hän halusi korostaa, että residenssien edustustilojen sisustus on kokonaisuus, johon ei pidä koskea. Varsinkaan taide-esineitä ja tauluja ei pidä ryhtyä siirtelemään, sillä ne ovat usein vain lainassa.

Tauon jälkeen Satu Mäki-Lassila puhui oman työuran ja diplomaatin puolisona olemisena yhdistämisestä, Heikki Välisuo ja Giacomo Bottà kertoivat erilaisista kokemuksistaan maailmalta. Ennen valtiosihteeri Matti Anttosen tarjoamaa lounasta viestintäsuunnittelija Sanna Silventoinen varoitteli sosiaalisen median sudenkuopista. Silti hän kannusti kirjoittamaan blogeja ja käyttämään sosiaalista mediaa.

Iltapäivällä turvallisuusjohtaja Jussi Aarnio esitteli lähetystöjen turvallisuusjärjestelyjä ja niiden puutteita, jotka ovat usein ihmisten asenteissa. Hän antoi muutamia konkreettisia esimerkkejä, miten asiat voivat mennä pieleen ja miten ne voitaisiin korjata.

Päivän päätti Haaga-Helian rehtori ja toimitusjohtaja Teemu Kokko yhdessä asiantuntija Jari Karjalaisen ja lehtori Jouko Mykkäsen kanssa. He kertoivat edustustyön merkityksestä ja miten ostaa esiin suomalaisuutta. Viimeisimpänä esiteltiin uusimpia juomatrendejä Suomesta ja maailmalta.

Tänä vuonna oli järjestetty simultaanitulkkaus auttamaan ulkomaalaisia puolisoja esitysten seuraamisessa.

Hilkka Heimonen

  • Luotu .