Skip to main content

Erityiskorvauksen nosto etenee! - Special compensation raise is advancing!

Hyvät ulpulaiset / Dear members,

On ilo kertoa, että pitkään pakerrettu ulkomaanedustuksen virkamiesten puolisoille maksettavan erityiskorvauksen nosto on etenemässä! Asia oli valtioneuvostossa torstaina 29.10. jossa se hyväksyttiin. Hallituksen esitys menee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn. Hallituksen esitys sai numerokseen HE 193/2020 vp, jolla sen edistymistä voi myös seurata eduskunnan sivuilta. Esityksestä löytyvät myös kaikki siihen liittyvät asiakirjat, kuten ULPUn ja UHVYn lausunnot.

Korotus on siis tulossa, mutta valitettavasti esitykseen kaavailtu asetuksenantovaltuutus ei toteudu. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossakin korotukset erityiskorvaukseen on tehtävä lakiteitse eduskunnan kautta, mikä tietenkin monimutkaistaa prosessia. Joka tapauksessa on erittäin mainiota, että korotus on vihdoin toteutumassa! Sen eteen ovat tehneet työtä lukuisat ULPUn aktiivit sekä virkamiehet niin UM:ssä kuin VM:ssä. Suuri kiitos teille kaikille!

Esitys verkossa: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_193+2020.aspx

--

I'm glad to tell you that the long-awaited raise for the spouses' special compensation is advancing in the legal system! On Thursday 29.10. the Finnish Government submitted the bill concerning the issue to the parliament. The number of the bill is HE 193/2020 vp. You can find the bill and all relevant documents - including the statements by ULPU and UHVY - in the parliament website: https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/HallituksenEsitys/Sivut/HE_193+2020.aspx

The only drawback was that we hoped that in the future raises to the compensation could be done via a government decree, which would streamline the process. but this proposal fell through. Nevertheless, it's great that the raise is finally happening. This has been a huge effort by many members of ULPU and officials in the MFA and FM. A big thank you to you all!

Kimmo Mäkilä, chairman

  • Luotu .