Ajankohtaista

Ulpun vuosikokous pidettiin maanantaina 19.3.2018

Ulpun vuosikokous pidettiin maanantaina 19.3 ulkoministeriön pressiaulassa. Kokouksessa käytiin läpi edellisen vuoden toiminta ja kirjanpito sekä hyväksyttiin yhdistyksen uudet säännöt. (Säännöt päivitetään Ulpun sivulle). Kokouksessa hyväksyttiin myös tämän vuoden toimintasuunnitelma.

UM-100 juhlavuoden suunnittelusta vastaava virkamies kertoi ministeriön tavoitteista lisätä UM:n näkyvyyttä vuoden aikana. Ulpun edustajat muistuttivat myös siitä, että myös puolison rooli tulee näkyä juhlavuoden ohjelmassa.

Osallistujat toivat puheenvuoroissaan esiin puolisojen lisääntyneen edunvalvonnan tarpeen. Ministeriön resurssien ollessa tiukalla tiedotus puolisoita koskevista hallinnollisista uudistuksista jää usein puolitiehen - eli virkamiespuolison varaan. Hallinnolta toivottiin tiiviimpää yhteydenpitoa sekä Ulpuun että suoraan puolisoihin. Tieto ei aina tavoita niitä puolisoita, jotka eivät ole Ulpun jäseniä ja jotka eivät voi seurata tapahtumia Foorumista. Perheasiamiehen uutiskirje tapahtumista ja uudistuksista on koettu hyödylliseksi ja sille toivottiin jatkoa. Osallistujat muistuttivat, että myös puolisojen tulee olla aktiivisia kysymään tietoa ja pitämään huoli omista eduistaan.

Ulpun jäsenillä on sekä etuoikeus että velvollisuus olla vaikuttamassa ja hankkimassa tietoa puolisoita koskevista tärkeistä asioista. Muistakaa päivittää yhteystietonne Ulpun uudistetulle jäsenlistalle ja Fb-ryhmään.

Ulpun lokakuussa valittu uusi hallitus toivottaa yhteydenotot ja uudet ideat tervetulleeksi. Työtä edunvalvonnan ja vertaistuen parissa riittää myös uusille osallistujille. Tervetuloa mukaan sekä Ulpun toimintaan että jäseneksi.

Yhteydenotot: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Postiosoite: PL 451, 00023 Valtioneuvosto  |  Käyntiosoite: Kanavakatu 3 B, Helsinki | FI47 2001 1800 1651 47, BIC NDEAFIHH