Ulpu ry

Search
Close this search box.

UM:n perheasiavastaava

Perheasianvastaava

Laura Immonen
+358 295 351 952
perhe(at)formin.fi

Ulpu_Puolispaiva_2018-e105f274

Seitsemäs ulkoministeriön perheasiavastaava Laura Immonen aloitti tehtävässään 1.10.2017 ja tehtäväkokonaisuuteen kuuluu nykyään lisäksi Halku-kurssien kehittäminen ja kurssinjohtajana toimiminen.

Perheasiavastaavan tehtävänä on edistää ja valvoa ulkoasiainhallinnon virkamiesten puolisoiden ja lasten asemaa. Hän seuraa ja välittää hallinnollisille päätöksentekijöille perhepolitiikkaa koskevia näkemyksiä, toivomuksia ja valituksia sekä tekee perheitä koskevia selvityksiä ja toimenpide-esityksiä.

”Olen ollut itse kahteen kertaan puolisona ulkomailla – ensin Tukholmassa ja toisen kerran Oslossa. Minä olen ollut myös lähetettynä virkamiehenä Oslossa ja puolisoni on ollut tällöin mukana. Puolison tehtävä on ollut minulle todella antoisa ja olen kokenut tehtävän tärkeäksi sekä perheemme hyvinvoinnin että mieheni tehtävän kannalta.”

”Olen puolisona ollessani saanut palvella kotimaatamme vähän eri näkövinkkelistä ja kartuttanut omaa kokemustani valtavasti. Uskon, että näistä kokemuksista on paljon hyötyä nykyisessä tehtävässäni, jossa tavoitteenani on mm. vaikuttaa myönteisesti puolison asemaan yleisesti ja kehittää siirtyvien puolisoiden koulutus- ja kouluttautumismahdollisuuksia. Myös ulkomailla puolisoille löytyy erilaisia työ- ja opiskelumahdollisuuksia asemamaasta riippuen.”

Ulpu_VNK_Pic1-63569a51

”Ulkoministeriö tukee ja kannustaa perheitä lähtemään yhdessä ulkomaan komennuksille, jolloin työn ja perhe-elämän yhdistäminen onnistuu parhaiten. Lähimmät ihmiset ovat hyvä tukiverkosto. Puolison kanssa jaetaan ilot ja surut sekä voidaan keskustella vaikeistakin asioista. Perheen tai puolison ei aina ole mahdollista opiskelun, työn tai muun seikan vuoksi lähteä mukaan ulkomaille. Tämä on selvästi kasvava trendi, jonka huomioimisessa ulkoministeriön tulee olla ajoissa liikkeellä.”

”Puolisoyhdistys Ulpu ry tekee erittäin hyvää työtä puolisoiden ja perheiden aseman parantamiseksi, ja Ulpu on perheasiavastaavalle tärkeä yhteistyökumppani. Yhteisten tilaisuuksien järjestäminen on hyvä esimerkki yhteistyöstä. Edustustoissa perheasioiden tukihenkilöt neuvovat ja opastavat puolisoita ja perheitä mm. päiväkoti- ja kouluasioissa, verkottumisessa ja puolisoiden työnhaussa.”

Postia perheasiamiehelle